Nazorg bij overlijden

Afscheid

Afscheid nemen van een dierbare is een verdrietige gebeurtenis. Dat kan je vader, moeder, partner, kinderen, broer of zus zijn. Samen met de uitvaartverzorger kan het afscheid mooi en persoonlijk worden gemaakt.

Na de uitvaart

Hoe gaat het na de uitvaart? Na het verlies is de kans groot dat het meteen – of pas veel later – doordringt hoe ingrijpend het verlies kan zijn. Ook moeten er veel zaken worden geregeld en dat terwijl je hoofd er niet naar staat.

Hoe fijn kan het zijn als er iemand naast je staat om te helpen bij bijvoorbeeld de administratie, wie regelt de nalatenschap. Moet het ouderlijk huis worden leeggeruimd?

Voor het overlijden

Als je bent beland in je laatste levensfase, dan gebeurt er heel veel. Met je emoties maar ook met de omgeving. Samen zorgen we er voor dat de zaken goed geregeld zijn.

Een groeiend aantal mensen wil bij leven zaken m.b.t. de nalatenschap al goed regelen. Ook de administratie moet op orde zijn, want het is voor de nabestaanden al een emotionele periode, dus willen ze niet tegen allerlei onverwachtte zaken aanlopen. Waar ligt de administratie, kunnen de nabestaanden in mijn computer komen. Waar liggen de wachtwoorden.

Wat gebeurd er met mijn huisdier? Wie gaat er voor het dier zorgen als ik er niet meer ben? Hoe zoek ik een permanente huisvesting voor mijn huisdier.

Wat doet Magda van Ginkel?

Ik kan je helpen met het vinden van antwoorden op de vragen die er spelen. Welke hulp heb je nodig? Dat kan hulp bij de afwikkeling van de nalatenschap zijn, zorgen dat de nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan, maar het kan ook een luisterend oor zijn.

Het eerste gesprek kan telefonisch, maar als persoonlijk contact wenselijk is, dan kom ik naar je toe. Afhankelijk van de hulpvraag  maken we afspraken voor een vervolg.

Ik werk samen met het